Senaste inläggen
24 små askar som ska fyllas med olika tesorter och annat att smaka på för min pojkgubbe ända fram till jul. Vikta av origami-papper.
Har gjort en höstgrupp av en bit mark ur vår skogstomt med ljung, lingonris och granskott. Som prydnad: ett par höstäpplen och rönnbär. Lite stugan till stan och balkongen.
1. Billiga solcellslampor
2. Glasburkar
3. Tvåkomponentslim
4. Koppartråd
5. Akrylfärg
Urdiskade glasburkar målades inuti med glada färger. Solcellslampor från Jula sattes i, med solcellspanrlen på topp och limmades fast ordentligt. Jag testade alla lampor och såg till att batterispärren var borta kvällen innan de hängdes upp med hjälp av koppartråd.
Hängde upp dem i rönnen vid ingången i stugan. Lite kalas- och utlandskänsla.
Mitt målande på bänken bredvid spisen i stugan var inte vitt länge pga sot från panna. Jag decouperade och klarlackade.
Har virkat och sytt lite för hand under svala kvällar. Det blev en liten ovanlig familj som under arbetet utvecklade sina karaktärer i mitt huvud. Momma kan inte bete sig. Hon svär och måste begränsas av barnbarnet Mimmi som även har att tampas med Mommas galna katt Bullen som alltid ska vara med, är ivägen och ställer till det. Hans största nöje är att skapa kaos!
Har aldrig virkat figurer och kan inte läsa beskrivningar, så det fick bli lite som det blev eftersom.
Jag sällskapas av SR:s radioteaterbibliotek via mobilen. Helt underbart med svenska och utländska författares och dramatikers verk! Hett tips!
Detta är den bästa sommarlunch jag vet. Underbaraclara inspereade mig men jag gjorde det på diabetesvis. Hallonen från buskarna i stugan. Plättarna i gjutjärnslagg över öppen eld och kokkaffe över desamma.
Iste:
5 påsar te (Liptons tropical fruit)
1 näve färska hallon
1/2 citron
1l vatten
Sötningsmedel
Jag kallbrygger istet på följande vis: ned med allt i tillbringare över natten ståendes svalt. Häller upp på flaska och förvarar den i jordkällaren.
Plättar:
4 ägg
2 dl grädde
1 msk fiberhusk
Salt
Vispar ägg och grädde och sedan fiberhusk och salt. Låter svälla 10 min. Dessa plättar reser sig när man vänder dem men sjunker sedan. Smakar som vanliga och är supergoda kalla! Jag åt dem tillsammans med mosade färska hallon, sötningsmedlet Canderel och vispad grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|